For barn

Vi er et museum også for de minste. Derfor har vi ulike aktiviteter og en egen utstilling for barn. Et besøk på KUBEN skal være gøy både for små og store.

 

18-MARS


Søndag 18.03 kl 12-16: Eggmaling og eggjakt
Bli med på eggmaling og eggjakt. Ta med ferdig utblåste egg. Vi har lekre vannfarger og maleforklær klar. Eggmalingen koster 50 kr. Gratis inngang.

29-APRIL


Søndag 29.04 kl 12-16: Vi lager krabbesnøre
Lag ditt eget krabbesnøre og dekorer det slik du selv vil. Det koster 30 kr å lage krabbesnøre. 

3-JUNI
Søndag 03.06 kl 12-16: Åpent tun
Se vognene og sledene i Klokkebua. Bli med inn på Langsæ gård og i Hesthaghuset. Kanskje er det noen hjemme? Egen Quiz for barna. Kanelboller og munker i kafeen.

HELE ÅRET:

Skattejak
Vi har skattejakt for barn hver dag (bortsett fra mandag, da har vi stengt). Det er gratis å delta, og alle får en liten premie.

Quiz for barn
I utstillingen Avtrykk kan barn og voksne utforske utstillingen gjennom en quiz. Quizene ligger på www.avtrykk.no/quiz og forutsetter bruk av egen mobiltelefon eller nettbrett.

Utstillingen BARNDOM
Utstillingen handler om barndom på 1900-tallet, og er laget for barn. Her er det mye gøy og lærerikt å se og prøve for store og små!

Vi har valgt tre tiår som vi dykker ned i, og som man kommer til via en ”tidsmaskin”.  Det er 1990-tallet som er foreldregenerasjonens barndomstiår, 1960-tallet da besteforeldrene var barn, og 1910-tallet som er ”gamle dager” for alle.

Barn har et behov for å røre på seg, og berøre tingene de ser, derfor har vi flere aktiviteter  inne i selve i utstillingen. Heis seil og styr skuta i 1910. Drar du til 1960-tallet kan du krype inn i den store boka om "Mormor og de åtte ungene", eller se barneTV i sort/hvitt. Alle som drømmer om å bli popstjerne kan teste "Syng i hårbørsten" på 90-tallet.

Barndom-seil Barndom-ror Barndom - bok Barndom - Thomas

Aktivitet - avg Aktivitet - egg Tommel-opp Aktivitet - putte