En guide til SMS-lån

De aller fleste er veldig klare over det faktum at det finnes en enorm mengde forskjellige typer lån i verden. Man kan låne for de aller fleste formål, og aktører som sambla.no eller re:member gjør det lettere enn noensinne å låne penger. Så hva er det som skiller SMS-lån fra resten av alternativene?

Først og fremst er det slik at SMS-lån er både enklere og raskere enn hva de andre typene lån kan by på. På en annen side er det også slik at renten er betraktelig høyere, nedbetalingstiden er kortere, og beløpene man kan låne er generelt sett mindre enn de er i andre typer lån.

Hvordan ta opp SMS-lån

For å skulle ta ut et mobil-lån må man først finne seg en aktør som tilbyr slike lån. Slike aktører er mindre populære i Norge enn de er i Sverige, men det skal fortsatt være veldig overkommelig å finne seg en aktør her i landet, i og med at SMS-lån stadig blir mer populært.

Det å skulle ta ut selve lånet er mye enklere enn å ta ut et hvilket som helst annet lån. Alt man behøver å gjøre er å sende en spesifikk kode til aktøren på SMS. Deretter vil pengene man ønsker å låne bli tilgjengelige på din brukskonto, helt uten noen som helst form for ventetid.

Kontroversiell rente

Det skal sies at mange gjennom tiden har følt at det å skulle ta opp Mobil-lån er alt for risikabelt, med tanke på den særdeles høye renten som følger med. Dette er i bunn og grunn et godt poeng, i og med at renten i Sverige til tider har vært oppe i så mye som 75 000 %.

Takket være det faktum at summene man låner er betraktelig mindre enn de ville vært i et hvilket som helst annet lån, trenger man heldigvis ikke bekymre seg for slik rente. Summene man låner ligger gjerne mellom 500 og 5 000 kroner. Så lenge man ikke låner mer enn man kan betale, er det ingen grunn til bekymring.

Når trenger man mobil-lån?

Det kan ofte være krevende å skulle avgjøre når man kan gagnes av et SMS-lån til forskjell fra en annen type lån. Om man skal ta en stor avgjørelse i livet sitt, eller bruke pengene man låner på et prosjekt som koster en betraktelig sum, er det sannsynligvis slik at et forbrukslån vil være midt i blinken.

Hvis man på en annen side trenger små summer på raskest mulig vis, er det det mye lettere å ta opp et SMS-lån. På denne måten slipper man å måtte gjennomgå en lang søknadsprosess som krever masse dyrebar tid man kanskje ikke har. SMS-lån egner seg med andre ord best for små og enkle formål.

Nedbetaling

I likhet med det faktum at summene man låner ved hjelp av SMS-lån er betraktelig mindre enn det de ville vært i et hvilket som helst annet lån, er det også slik at nedbetalingstiden på disse lånene er betraktelig kortere. Ved SMS-lån får man nemlig bare et par måneder på å betale ned lånet sitt.

Det kan virke som om dette vil være veldig kort tid for å skulle betale ned et lån. Men med tanke på at lånene man tar opp er såpass små i forhold til det de vanligvis ville vært, viser det seg stort sett slik at det ikke er noe som helst problem å skulle betale for seg.

En enkel oppsummering

  • SMS-lån gir lavere summer, med betraktelig høyere rente
  • Nedbetalingstiden er kortere for å stemme overens med disse kvalitetene

SMS-lån er både enkelt og praktisk, men det vil ikke si at man ikke bør være forsiktig når man låner penger. I og med at renten er såpass høy er det viktig at man tenker seg godt om før man tar noen som helst avgjørelse, slik at man ikke begir seg ut på mer enn man kan takle.

Leave a Reply